DARMOWA DOSTAWA OD 300 PLN!
wysyłka
facebook
KATEGORIE
Pasztet selerowo - pieczarkowy 2
Pasztet selerowo - pieczarkowy

Kochane! Dzisiaj prezentujemy Wam prosty przepis na pyszny, domowy pasztet. 

 

Składniki:

- 2 cebule

- 4 ząbki czosnku

- 2 selery korzeniowe

- 250 g pieczarek

- 4 łyżki masła

- 3 jajka

- 1 szklanka amarantusa

- 1 szklanka wiejskich płatków owsianych

- 1 pęczek natki pietruszki

- 1 łyżka oleju

- szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce. Seler obierz i zetrzyj. Cebulę i czosnek przesmaż na maśle, aż się zeszkli. Dodaj pieczarki, a po mniej więcej 5 min seler. Duś na wolnym ogniu przez ok. 45 min, podlewając 3/4 szklanki wody i gotuj, aż odparuje. Zdejmij pokrywkę na ostatnie 5 min. Po ostudzeniu dopraw całość solą i pieprzem, a następnie dodaj roztrzepane jajka, amarantus oraz płatki owsiane i posiekaną natkę. Całość wymieszaj i przełóż do posmarowanej olejem formy. Wstaw na mniej niż 60 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Gotowe ;)

Czy wiecie, że...?

W 10 dag bulwy selera jest zaledwie 7 kalorii, a w naci jeszcze mniej, 4-5 kcal. Bez selera nie obejdzie się żadna dieta odchudzająca ani oczyszczająca. Kochają go gwiazdy Hollywood. 

 

Komentarze do wpisu (2)

23 kwietnia 2016

Od kilku lat staram się zdrowo odżywiać, takiego pasztetu jeszcze nie próbowałam. Może zrobię dzisiaj wieczorem. Bardzo fajna kategoria wpisów na zdrowie. Będę zaglądała tu częściej.

26 kwietnia 2016

Smakowity przepis.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl